Palvelut

Tervetuloa Urjalaan!

Urjalan kunta sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Etelä-Pirkanmaan seutukunnassa valtatien numero 9 (Turku – Tampere) varrella. Katso lisää Urjala infoa Urjalan kunnan kotisivuilta www.urjala.fi

Pentinkulman päivät
Pentinkulman päivät on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään heinä-elokuun vaihteessa Urjalassa, noin 50 km Tampereelta etelään. Tapahtumaan osallistuu vuosittain pari tuhatta kävijää. Pentinkulman päiviä on järjestetty vuodesta 1978 alkaen kirjailija Väinö Linnan synnyinpitäjässä, Täällä Pohjantähden alla -trilogian idyllisissä maalaismaisemissa. Tapahtuman on perustanut Väinö Linnan seura ry, ja nykyisin se järjestetään yhteistyössä Urjalan kunnan kanssa.

Vuosien saatossa Pentinkulman päivät on laajentunut yksipäiväisestä seminaarista viikon mittaiseksi monipuoliseksi tapahtumaksi, ja pitkäjänteisen ja tinkimättömän työn tuloksena se on saavuttanut vakiintuneen asemansa valtakunnallisten kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumien joukossa. Pentinkulman päiviin sisältyy vuosittain valtakunnallinen E80-esikoiskirjailijaseminaari, kirjoittajakursseja ja -leirejä, kirjailijapuheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja lapsille suunnattua ohjelmaa sekä draamallinen kiertoajelu Väinö Linnan reitillä.

Pentinkulmalla kohtaavat kirjallisuudesta leipänsä saavat ja kirjallisuuden harrastajat; sekä kirjoittajat että lukijat. Tapahtumassa on joka vuosi mahdollisuus tavata suomalaisen kirjallisuuden kestosuosikkeja, kirjamaailman uusia kasvoja, arvostettuja tutkijoita ja vaikuttajia sekä tietysti kirjallisuuden monipuolisia harrastajia.

Lukijoiden hyvin tuntema Väinö Linnan tuotanto luo tapahtumille yhteisen kehyksen. Pentinkulman päivillä pidetään esillä arvokasta kirjallista perinnettä ja luodaan samalla uusia kokemuksia ja elävää kulttuuria.

Palvelut Urjalassa


Saapuminen Urjalaan

Urjalaan pääsee Tampereelta tai Turusta suoralla linja-autoyhteydellä ja Helsingistä Forssan kautta vaihtoyhteydellä. Lähimmät rautatieasemat ovat Toijala (25km) ja Humppila (24km).

Majoituspalvelut

Majoitusmahdollisuuksia löytyy Urjalasta ja lähialueilta useita, hotellista leirintäalueeseen. Lisätietoja Urjalan majoitusvaihtoehdoista löydät VisitUrjalan sivuilta

Ravintolat

Vaikka Urjalan ravintolatarjonta on laajaa, viikonloppuisin aukioloajat kannattaa tarkistaa ravintolasta. Katso Urjalan ravintolapalveluista lisää VisitUrjalan sivuilta

Kuvassa omakotitalo ja teksti Urjala, tonttimarkkinoiden täydellisin match