Kirjoittajakurssit 2022

Kirjailija Sanna Nyqvist
Sanna Nyqvist/Gaudeamus
Kirjailija Niina Hakalahti
Niina Hakalahti. Kuva Jonne Räsänen Karisto 2020.

TEKSTISTÄ KIRJAKSI – TYÖPAJA JULKAISEMISEEN TÄHTÄÄVILLE KIRJOITTAJILLE

04.08. – 05.08.2022

Tekstistä kirjaksi -työpaja on tarkoitettu päämäärätietoisesti kirjoittamiseen suhtautuville kirjoittajille. Kurssille osallistujat saattavat suunnitella oman kaunokirjallisen teoksen julkaisua omakustanteena tai tavoitteena voi olla käsikirjoituksen tarjoaminen kaupalliselle kustantajalle.

Kurssi sopii myös kaunokirjallisia keinoja käyttäville tietokirjoittajille. Sen ohessa on mahdollista osallistua Pentinkulman päivien tapahtumiin. Kurssille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Kurssin ohjaajina toimivat kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti ja kirjallisuudentutkija-kriitikko Sanna Nyqvist sekä kustantajavieras.

Kurssi sisältää:

  • Kirjoitusharjoituksia
  • Yhteistä palautetta kurssille osallistujien teksteistä
  • Julkaisemisen käytännöt
  • Henkilökohtaista ohjausta ja palautetta 
  • Tekstiharjoituksia oman kirjoittamisen vahvistamiseksi
  • Tekstistä kirjaksi – kustantajien näkökulma

Kurssipaikka: Urjalan yhtenäiskoulu, Urjalantie 37, 31760 Urjala.

Kurssin järjestäjä: Hämeen kesäyliopisto


Kirjailija Niina Hakalahti
Niina Hakalahti. Kuva Jonne Räsänen Karisto 2020.

LUOVAN KIRJOITTAMISEN PAJA VÄINÖ LINNAN MAISEMISSA

06.08. – 07.08.2022

Luovan kirjoittamisen paja soveltuu kaikille kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneille. Kurssin aikana osallistutaan myös perinteiseen Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtumaan, joka järjestetään jo 44. kerran Urjalassa, Väinö Linnan synnyinseudulla.

Kurssin ohjaajana toimii kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti

Kurssin tavoitteet:

  • Saada välineitä omaan kirjoittamiseen.
  • Saada inspiraatiota ja uusia ajatuksia.
  • Syventää kirjallisuuden tuntemusta

Kurssipaikka: Urjalan yhtenäiskoulu, Urjalantie 37, 31760 Urjala.

Kurssin järjestäjä: Hämeen kesäyliopisto


Voimasana! Kirjoittajaleiri 13–17-vuotiaille

04.08.2022-05.08.2022

Kestosuosikiksi muodostunut Voimasana!-kirjoittajaleiri järjestetään jälleen 4.–5. elokuuta, ja mukaan ovat tervetulleita kaikki 13–17-vuotiaat kirjoittamisesta innostuneet nuoret.

Leirillä kirjoitetaan runoja ja tarinoita, seikkaillaan kirjoitustapojen viidakossa ja metsästetään inspiraatiota ja kirjoittamisen riemua. Leiri järjestetään päiväleirinä. Leirillä kirjoitetaan yhdessä ja erikseen, jutellaan kirjoittamisesta ja pidetään hauskaa kirjoittavien kavereiden kanssa. Missio: kirjoittamisen ilo!

Leiri on torstaina ja perjantaina klo 11.00–18.30. Välillä pidetään lepo-, eväs- ja kirjoitustaukoja, joiden aikana voit jutella rauhassa uusien kavereiden kanssa, syödä herkkuja, tai kirjoitella joko omia juttuja tai open vinkkien mukaan. Mukaan tarvitset vain haluamasi kirjoitusvälineet, eväät, herkkuja inspiksen herättelyyn sekä ison repullisen innostusta. Huom: leirillä ei yövytä, joten et tarvitse yöpymiskamppeita.

Leirin aikana pääset tutustumaan uusiin kirjoittaviin kavereihin, saat rutkasti uusia hauskoja kirjoitusvinkkejä sekä pääset kirjoittamaan niin paljon kuin ikinä haluat. Punakynät ja koulufiilis eivät pääse leirille mukaan, eikä kirjoituksia ole pakko näyttää kenellekään. Toisaalta, jos haluat, voit näyttää kirjoituksiasi Minna-opelle neuvoja ja palautetta varten tai kavereille, jotka kirjoittavat itsekin. Win–win!

Tiedustelut: leiriohjaaja Minna Autiolta: p. 044-5555 996 tai kirjoittajaminna@gmail.com.

Kurssipaikka: Ohjaamo Urjala, Tampereentie 4, 31760 Urjala

Kurssin järjestäjä: Valkeakoski-opisto